logo.png

pl

Nabór na stanowisko Koordynatora Młodzieżowej Rady Dzielnicy Białołęka
Opublikowano: 16.07.2019

1. Zakres zadań wykonywanych na stanowisku:

• współpraca z Przewodniczącym Młodzieżowej Rady Dzielnicy w zakresie organizacji sesji, Przewodniczącym Rady Dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy, Przewodniczącym Komisji Oświaty, Kultury i Sportu  Doradca ds. Młodzieży w Dzielnicy
  • stworzenie bazy kontaktowej do opiekunów szkolnych samorządów uczniowskich i współpraca z powyższymi
  • przekazywanie szkołom i rodzicom radnych informacji na temat planowanych terminów i organizacji sesji oraz spotkań Młodzieżowej Rady Dzielnicy,
  • monitorowanie wykonywania zadań przez członków Młodzieżowej Rady Dzielnicy, do których wykonania zobowiązali się w ramach pełnionych funkcji,
  • udział w posiedzeniach Młodzieżowej Rady Dzielnicy i pełnienie funkcji doradczo-koordynacyjnej,
  • sporządzanie miesięcznych sprawozdań z prac Młodzieżowej Rady Dzielnicy oraz czynności wykonanych przez Zleceniobiorcę i przekazywanie ich do Wydziału Obsługi Rady Dzielnicy dla  Dzielnicy Białołęka,
  • wspieranie działań Młodzieżowej Rady Dzielnicy w realizacji projektów na rzecz Dzielnicy Białołęka, w tym debat, jubileuszy, akcji charytatywnych oraz innych inicjatyw,
  • zbieranie i przekazywanie członkom Młodzieżowej Rady Dzielnicy aktualnych informacji dotyczących ważnych wydarzeń odnoszących się do Dzielnicy Białołęka, jak i m.st. Warszawy, współpraca z Centrum Komunikacji Społecznej w zakresie, w zakresie działań skierowanych do młodzieży
  • przekazywanie informacji z zakresu działania Młodzieżowej Rady Dzielnicy w celu aktualizowania zakładki dotyczącej Młodzieżowej Rady Dzielnicy na stronie Dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy
  • organizacja wyborów do Młodzieżowej Rady Dzielnicy, zgodnie z zapisami Ordynacji Wyborczej stanowiącej załącznik nr 1 do Statutu Młodzieżowej Rady Dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy, stanowiącego załącznik do uchwały nr XLVII/102/2017 Rady Dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy z dnia 18 października 2017 roku, a w szczególności przeprowadzenie wyborów uzupełniających do Młodzieżowej Rady Dzielnicy Białołęka
  • przekazywanie Przewodniczącemu Rady Dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy oraz Wydziałowi Obsługi Rady Dzielnicy dla Dzielnicy Białołęka protokołów z przeprowadzonych wyborów do Młodzieżowej Rady Dzielnicy,
  • przekazywanie Przewodniczącemu Rady Dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy oraz Wydziałowi Obsługi Rady Dzielnicy dla Dzielnicy Białołęka wszelkich informacji dotyczących organizacji Młodzieżowej Rady Dzielnicy, a w szczególności informacji o wyborze:
    • Prezydium Rady,
    • Komisji tematycznych,
    • grup roboczych,
  • przygotowanie wraz z członkami Młodzieżowej Rady Dzielnicy prezentacji Młodzieżowej Rady Dzielnicy na sesję Rady Dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy,
  • czuwanie nad zgodnością działalności Młodzieżowej Rady Dzielnicy z Uchwałą XLVII/102/2017  z dnia  18 października 2017 r.

2. Miejsce wykonywania pracy: Dzielnica Białołęka m.st. Warszawy

3. Rodzaj stosunku pracy: umowa zlecenie do końca 2019 r.

4. Wymagania niezbędne:

• obywatelstwo polskie,
  • pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych,
  • niekaralność za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe,
  • doświadczenie w pracy z dziećmi i z młodzieżą,
  • nieposzlakowana opinia,
  • wykształcenie wyższe minimum I stopnia,

5. Wymagane dokumenty i oświadczenia:

• CV z przebiegiem nauki i pracy zawodowej,
  • list motywacyjny,
  • kserokopia dyplomu ukończenia studiów wyższych minimum I stopnia,

6. Termin i miejsce nadsyłania zgłoszeń:  31.07.2019 r. na adres

Rozmowa rekrutacyjna odbędzie się we wskazanym terminie pomiędzy  01.08.2019 a 31.08.2019 r.

Wyślij link mailem
Pdf
Wypowiedz się
ul. Modlińska 197